27 augusti 2006

Göran Persson skönmålar verkligheten…

I söndagens partiledarutfrågning pressades Göran Persson hårt på ett svar på varför inte klyftorna i samhället minskat mer under socialdemokratiskt styre och varför så många lever på bidrag. Statsministern ifrågasatte flera gånger utfrågarnas statistik och hävdade gång på gång att utvecklingen går åt rätt håll.

Den omfattande arbetslösheten i nuvarande högkonjunktur, inte minst bland ungdomar, är sossarnas svagaste gren. Försöken att skönmåla verkligheten genom att läsa statistiken på samma sätt som f-n läser bibeln ger inte Göran Person trovärdighet.

Lotta Gröning, Aftonbladet, kommenterar utfrågningen och skriver: ” Persson har ett tufft uppdrag. Det handlar om trovärdighet. Allt han säger möts med vad han har sagt tidigare och hur regeringen har lyckats med politiken. Många är besvikna, det går inte att blunda för. -- Klyftornas Sverige är inte Göran Perssons starka kort”.

Att höra Göran Perssons egna ord de senaste åren kan vara nyttig påminnelse – i denna film känner man tydligt hur de slår tillbaka mot honom…

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida