28 mars 2007

SSU-Anna Sjödin ”kränkt av rättsväsendet”

Anna Sjödin fick inte prövningstillstånd i Högsta domstolen (HD) och känner sig ”kränkt” och har ”tappat förtroendet för rättsväsendet”. Hon betraktar HD:s beslut i går som ”ett skämt” och tror att hennes fall "skadar de ungas tilltro till rättsväsendet".

Anna Sjödin dömdes i oktober av Stockholms tingsrätt till 120 dagsböter för förolämpning, våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och egenmäktigt förfarande. Detta efter den famösa bråket på krogen Crazy Horse i Stockholm.

Det är alldeles utmärkt att HD nekar henne prövningstillstånd. Försvarsadvokaten Leif Silbersky säger ”om hon dömts till ett något strängare straff så hade hon fått en ny rättegång”. HD skall inte syssla med enkla krogbråk utan principiell betydelse.

Att spritförtäring gör att omdömet och minnet försvinner är ju väl känt – tydligen för alla utom Anna Sjödin. Men att spritförtäring påverkar omdömet även långt efter konsumtionen är kanske inte så väl känt, men i Anna Sjödins fall verkar det vara så illa. Kanske dags att inse detta nu och ta konsekvenserna av fyllan? Och att avgå från SSU borde vara en självklarhet…

Rättsprocessen efter Anna Sjödins fylla har kostat stora pengar, med stjärnadvokat och allt. Det är väl inte SSU som betalar – i så fall borde SSU välkomna HD:s beslut i går!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida